You are here

Използвайте платнени торби, вместо найлонови пликове

Всички си говорим за това колко са опасни пластмасата и найлоновите пликове за околната среда, но повечето от нас не обръщат внимание и всеки път си взимат найлонова торбичка, когато пазаруват от магазина.

torbi-ads11Ние от БГ Наука се обявяваме в защита на природата и не случайно списанието е замислено да излиза само и единствено онлайн. Това е най-екологичният и масов начин за разпространяване на информация. От една седмица вече имаме в каталога на магазина си и еко торби от плат, които са достатъчно здрави, за да издържат както дълго ползване, така и всичките ви продукти от магазина или това, което си носите през ежедневието.

Ще се постараем да има повече видове, повече дизайни, за да допаднат на повече хора, които да решат да използват такъв тип торби, но и да се чувстват добре с тях. Защото е полезно за околната среда, полезно е за нас (спестяваме пари и живеем в по-чист свят), а и изглежда яко. 😉

Вече на много места може да се намерят интересни дизайни на такива торби, а и забелязвам, че все по-често се използват, което е радостно. Намерете тази, което ще ви допадне най-много и си я вземете. Дали ще е с научна щампа или нещо друго, което харесвате – няма значение. Важно е да се започне отнякъде, а когато имаме навици, които ще направят света около нас по-чист, по-добър, то това носи и емоционално удовлетворение.

Може да разгледате това, което ние предлагаме тук: http://kupinauka.com/category/244/drugi.html

Коментари

коментара

Related posts