You are here

9 причини да четете всеки брой на “Българска наука”

  1. Научавате най-новото в сферата на науката на едно място

90-ti-bgnauka11

Всеки месец в списанието публикуваме научни новини от България и Света. Но най-вече може да научите новостите в реалните статии, анализи и интервюта, тъй като те издават факти от „кухнята“. По този начин вие получавате информация, до която никой друг не ви дава достъп. Самите изследователи пишат от първа ръка текстовете и излагат своите резултати, своето мнение и своите бъдещи планове.

 

  1. Ако искате да знаете какво се случва с българската наука – това е мястото

zoo-portal

Публикуваме информация за това по какви научни проекти работят различни български научни институции. Кой работи по тях, какъв ще е резултатът и всичко важно, което може да засегне и нас. Също така често публикуваме анализи на състоянието на българската наука от видни учени, които лично ни предоставят данни и информация, които никъде другаде ги няма.

Допълнителна информация може да получите и от интересните интервюта, които публикуваме.

 

  1. Мислите ли, че имате голяма обща култура? Всеки брой ще добави множество нови и интересни факти към умствената ви библиотека.

80-br

До днешна дата са излезли 90 броя на „Българска наука“, а общото количество статии е няколко стотин, като всеки брой съдържа около 100-150 стр.

 

 

 

 

 

  1. Някои материали може да спасят твоя или на нечий друг живот

zoo-pepelqnka

Задължително е да се прочетат статиите, свързвани с ухапване от змии!

 

  1. С всеки брой можете да проследявате развитието на Римската империя

vlado

От няколко години във всеки брой публикуваме статия, свързана с Римската империя. Ние мислим, че това е един от най-важните периоди в човешката история и че всеки е добре да има познания за него.

 

  1. Ставате част от една по-високообразована и интелигентна общност

Ако четете статиите, посветени на науката, която лично ви вълнува, например тези в категория физика, вие ще придобивате все повече нови познания, тъй като ние се фокусираме не само върху чистата фактология, а отразяваме и мнението по научните въпроси от специалистите, новини и интервюта с учени, които се занимават с дадената наука. Така можете много добре да вникнете и да разберете всичко за материята, от която се интересувате.

 

  1. Действително променяте образованието в България

Чрез списанието ние предоставяме една голяма база от данни в допълнение към формалното образование, както в училище, така и в университета. Чрез четенето на статиите от списанието, вие няма как да не използвате това знание, а чрез използването му допринасяте и за разпространението на тази нова и интересна информация. Така тя се мултиплицира и всички заедно залагаме предпоставките за едно по-добро бъдеще.

 

  1. Мотивирате множество автори, които иначе нямаше да напишат и ред

za-avtori

Голяма част от авторите изпращат своите материали, защото искат да споделят своите знания, нови открития или експертното мнение с нашите читатели. Все повече учени разбират колко е важно да споделят информация за своята работа. Четейки списанието, вие мотивирате учените не само да творят, но и да популяризират своята наука и да мотивират младите умове, които един ден ще заемат тяхното място.

 

  1. Когато четете “Българска наука” вие ни казвате “БРАВО”!

20000

Най-големят стимул, който ни крепи повече от 10 г. е това, че списанието се чете. Няколко пъти сме обмисляли дали да го спрем, но поради това, че се чете и всяка година читателската аудитория се увеличава, ние продължаваме да го правим доброволно. Списанието не печели пари и целият труд по него се извършва изцяло доброволно.

 

Коментари

коментара

Related posts